Vår politik | Sverigedemokraterna i Markaryd

Vår politik

Vår politik i Ljungby

Här kan ni se våra lagda motioner och andra politiska evenemang som skett i föreningen.

 • Inspirationsdag 20180609

  På Lördagseftermiddagen träffades ett 40-tal Sverigevänner i folkets hus i Strömsnäsbruk för en eftermiddag fylld av inspiration. Initiativ till dagen var taget av den till viss del nya och väldigt taggade politikergrupp i Markaryds kommun. På plats fanns både riksdagskandidat, riksdagsledamöter, kommunpolitiker och medlemmar.

  Inbjudna för dagen var Linda Lindberg, Carina Herrstedt-Ståhl och Jimmy Ståhl. I given ordning så berättade dom om sig själva, sin väg in i politiken och om arbetet som politiker. Även många goda råd delades det med av.

  Det var väldigt inspirerande att höra deras resa, och att få en inblick i hur det fungerar på riksnivå. Det är hårt arbete och långa dagar som ligger bakom deras, och partiets framgångar.Efter deras anförande blev det lite mingel och mat.

  Vi kunde alla konstatera att det var en väldigt givande och rolig dag.

   

  Mer info
 • Reportage om Strömsnäsbruk

  Samtiden har gjort en serie artiklar om situationen i Markaryd.

  Strömsnäsbruk ligger naturskönt vid den slingrande ån Lagan, i Smålandskommunen Markaryd. 2400 invånare bor i bruksorten med det sedan decennier nedlagda pappersbruket.

  Det är hit den numera rikskända syriska månggiftesfamiljen flyttat från Nacka – tre bostäder till tre fruar och 14 barn – de var 16, men två av döttrarna har fått skyddat boende. Det var hit familjen ville, då släktingar redan bodde här.

  För del 1 klicka här.

  För del 2 klicka här.

  För del 3 klicka här.

   

   

   

  Mer info
 • Jimmie kommer till Ljungby

  Världens bästa partiledare kommer till Ljungby.

  Den 21 mars klockan 19.00 kommer Jimmie Åkesson på besök till Ljungby.
  Besöket sker under ett medlemsmöte och därför behöver man vara medlem för att komma.
  Är du inte medlem? Bli det idag.

  Anmäl dig till Kerstin Ljungkvist, 0724-526111 eller kerstin.ljungkvist@sd.se.

  Plats meddelas vid anmälan.

  Hjärtligt Välkommen.

   

  Mer info
 • Medlemsmöte våren 2018

  Hej allihop nu är de första av vårens medlemsmöten inplanerade. Förutom att de kommer ligga under våra kommande händelser så står här alla datumen på en gång.

  Tors 18:e Jan kl19-21
  Tors 8:e Feb kl19-21
  Tors 1:e Mar kl19-21
  Tors 22:e Mar kl19-21
  Tors 12:e Apr kl19-21

  Medlemsmöte i lokalen som vanligt. Som stående punkt står medlemsinformation, utbildning samt lite debatter.
  Kaffe bjuds det på som vanligt och det goda sällskapet står alla härliga medlemmar för.
  Varmt välkomna hälsar medlemsutskottet.
  Vid frågor kontakta ordförande Krister Salomonsson på 070 592 01 29.

  Mer info
 • Bokbord på Sunnerbogymnasiet

  Idag den 6/12 har Sverigedemokraterna Ljungby-Markaryd och Ungsvenskarna återigen varit på Sunnerbogymnasiet för ännu ett trevligt bokbord. Glädjande var det även denna gång stort fokus på just vårt bord med många intresserade och frågvisa ungdomar. Till skillnad från många partier på riksnivå höll sig dessa ungdomar på en mycket trevlig och glad nivå. Intresset för både Sverigedemokraterna och i synnerhet Ungsvenskarna var stort vilket märktes på ett stort antal nya följare. Pennor, wunderbaums och skumtomtar gick åt i en rasande takt, vilket får en att gissa sig till att många elever på eftermiddagen gjorde glödande anteckningar i en härlig doft av Sverige med magen full av jul. Vi tackar ännu en gång Sunnerbogymnasiet för ett väldigt lyckat evenemang där vi politiker får komma ut och träffa morgondagens väljare.

  Det var Nicklas Nyström, Gustav Pettersson och Krister Salomonsson som representerade denna dag.

   

  Mer info
 • Socialdemokraterna bör städa framför egen dörr!

   

  I fullmäktige i Markaryd 28 november får socialdemokraterna fritt spelrum att nedvärdera och smutskasta ett helt parti pga en enskild persons uttalande, då trivs Pohlman & sossarna som bäst, när de får raljera och smutskasta!

  Vi i SD Ljungby/Markaryd tar givetvis på det bestämda avstånd mot uttalande liknande det Martin Strid gjorde på våra landsdagar och vi tar avstånd från all främlingsfientlighet!

  Ska vi fortsätta ha denna låga nivå på debatten med smutskastning och ren mobbing tycker ni? Eller ska vi i fortsättningen prata sakpolitik?

  Då kan vi passa på att även granska socialdemokratin och alla deras förehavanden och skandaler, ska vi kalla er alla tobleronetjuvar o skattesmitare? Ska vi prata om rasbiologiska institut och tvångsteriliseringar? eller att ni stämplade J i passen under kriget? Ska vi prata om kovändningar i flyktingfrågan? Ska vi prata om skandalen i transportstyrelsen?

  Er egna partiledare gick med i partiet 1970, innan man slutade med tvångssteriliseringar i Sverige (1976). Gick han med i socialdemokratern för att partiet hade denna ståndpunkt?

  Om vi ska prata om Markaryd och våra företrädare där så kan man kanske önska att de hade varit mer aktiva men faktum är att ingen av dem klassas som ett arbetsmiljöproblem som vissa andra gör!

  Pohlman ondgjorde sig även över att vi har två tomma stolar i kommunen, då ska vi komma ihåg att han själv orsakade det ena avhoppet med sin mobbing. Den andra stolen har varit tom under 2017 och det p.g.a sjukdom, inget som går att råda över.

  Våra ledamöter lägger sina röster på de bästa förslagen och att de inte lägger en egen budget är inget konstigt i sig för det är inget mindre partier gör överallt.

  Jag tror inte heller att S i Markaryd ska ropa på vargen, vi ser med tillförsikt fram mot valet 2018 och kommer vara mycket väl rustade med både valbara kandidater som är välutbildade och ett lokalt partiprogram, vi märker när vi är ute bland folket att de är positiva till oss, medlemsantalet har ökat markant sista åren!

  Vi kan kalla det för nystart i Markaryd!

   

  SD Västra Kronoberg Krister Salomonsson ordf.

  Ingvar Walerholt ledamot av fullmäktige Markaryd.

  Mer info
 • Medlemsmöte 20Nov

  Vi började dagen med ett fint publikrekord i nuvarande lokalen. Närmre 30talet Sverigevänner slöt upp i afton på ett mycket trevligt sätt.

   

  Efter att folket hade hittat någonstans att sitta vilket ikväll kanske inte var det lättaste med tanke på vilken uppslutning det var så äntrade vår käre Dick Andersson scenen. Dick som är ordinarie i Kultur och fritidsnämnden körde en full genomgång av nämndens och förvaltningens ansvarsområden. Det diskuterades bland annat vilka som faktiskt sitter i nämnden och där SD har överlag en vågmästarroll. Lite kortfattat berördes områden som kulturskola, sport och kulturanläggningar, fritidsgårdar, biblioteket, föreningar och bidrag, allmän kultur, turist center, mötesplats godsmagasinet och olika investeringar både som har planerats framåt och som redan har genomförts. Efter genomgången av själva nämndens uppdrag drogs det även igenom vad vi har för nationell politik om kultur där denna mening väl sammanfattar andemeningen i principprogrammet. ”Att värna om kulturarvet är också att visa respekt mot tidigare generationer, att minnas vad de har åstadkommit”.

  Efter detta gicks det igenom vilka motioner som har lagts inom området de senaste åren, vilka lättast hittas under motioner på denna sida. Inte mindre viktigt är även initiativen vi lägger mot de andra partierna för att dämpa vissa högtflygande planer, nu senast var det en inomhusskidbacke som vi kraftigt motsatte oss till förmån för sunt förnuft.

   

   

  Efter första nämnds presentationen  var det dags för ett litet avbrott med fika och allmänt löst prat om både högt och lågt mellan folket på plats. Insyn i all ära men en kanelbulle, kaffe och chans till att prata av sig lite i goda vänners lag är svårslaget. Många nya roliga bekantskaper och även tidigare vänner som stämde upp i ett harmoniskt sorl under fikapausen.

   

   

   

   

   

  Efter fikat var det dags för vår underbara Melena Jönsson att äntra scenen. Förutom att vara föreningens klippa när det gäller allt som hör fikat till och som har gjort ett enormt arbete med att få lokalen så hemtrevlig, är hon också ordinarie ledamot i Barn och utbildningsnämnden. Även Melena gick igenom nämnden och förvaltningens ansvarsområden, hur man arbetar förebyggande och kontinuerligt för att förbättra en av kärnverksamheterna i kommunen. Hur kommunen använder en lång rad olika hjälpmedel för att nå dit man vill, vilka myndigheter som bestämmer över verksamheterna och vilka lagar vi måste förhålla oss till. Det gicks igenom hur förvaltningens organisation ser ut från förvaltningschef ut till minsta förskola. Hur geografiskt dessa ligger i kommunen och vilka åldersgrupper vi har att arbeta med. Vi fick även presenterat för oss hur många barn och ungdomar som återfinns i de olika verksamheterna och hur glädjande det är att ett så stort antal högstadieelever i kommunen väljer att gå sin gymnasieutbildning i Ljungby. Melena fick även förklara hur det fungerar att vara kontaktpolitiker åt vissa skolor och hur besöken på dessa vanligtvis går till. Det nämndes också lite kort om motioner inom sagd nämnd innan presentationen avslutades.

   

   

  Tack alla som kom och gjorde detta till en så trevlig kväll. Tack även till alla som ställde frågor och kom med synpunkter under kvällen, det var ju därför vi ville göra detta för er så att ni får så stor insyn som är möjligt inom politiken i Ljungby kommun. Tyckte ni det var bra eller dåligt? Lämna gärna era synpunkter på vad ni tyckte och tänkte om kvällen så att vi kan fortsätta göra det så bra som möjligt för er medlemmar vars vilja vi ska vara med och försöka få igenom i vårt dagliga arbete inom nämnderna.

  Tack än en gång Sverigevänner och på återseende.

   

  Mer info
 • Föreläsning om de Abrahamitiska Religionerna

  Kvällens föreläsning om de Abrahamitiska religionerna hölls av Ted Strand som har ett stort antal högskolepoäng i bland annat nämnda områden.

  Det som berördes för kvällen var:

  ”De Abrahamitiska religionerna är en samlingsterm för judendom,
  kristendom och islam.
  De kallas  ”Abrahamitiska” just för de alla ser sig härstamma från
  Abraham.
  Dessa tre världsreligioner delar ett antal gemensamma särdrag:
  -⁠    Monoteistiska
  -⁠    Profetisk tradition
  -⁠    Semitiskt ursprung
  -⁠    Linjär eskatologi, skapelse, liv, återuppståndelse, slutlig dom
  -⁠    Själsuppfattning
  -⁠    Central litterär tradition, Talmud, Bibeln, Koranen
  Denna föreläsning är en genomgång av dessa tre religioner, med speciell
  tyngd på islam.”

  Det är alltid en ära att få föreläsningar av  sådana pålästa och dedikerade människor som Ted. Alla som var på plats kommer utan tvekan kunna ta sig an teologiska diskussioner och förståelser av dessa på ett helt annat sätt än tidigare. Även de av oss som är naturligt historieintresserade fick lära oss mycket nytt om bland annat Islams avtryck i slavhandeln och deras religiösa kryphål till sin befolkning. För att inte tala om genomgången av Kristendomen och Judendomen som alla härstammar från samma religion med mycket lånade tankar och idéer från varandra. Där några av dom har utvecklats under åren medan vissa fortfarande lider av att ha fastnat i medeltida tänk. Något som även gicks igenom var koranen och hur den tolkas, med exempelvis att alltid den senaste versen är det som ska följas oavsett vad som tidigare är nedtecknat i deras heliga bok. Ett bra exempel på när en föreläsning håller hög klass är när den går över tiden med en timme men folk fortfarande vill höra mer.

  Hoppas ni inte var en av de som missade denna lärorika kväll i goda vänners lag, var ni det hintades det om under kvällen att vid intresse kunde fler föreläsningar hållas så tryck på hos er ordförande i sådana fall.

  Stort tack till Ted Strand för denna kväll och till er som kom och lyssnade för att alltid lära er om ny kunskap.

  Mer info
 • Enklare kan det inte bli

  Här har vi det. Det är det här det handlar om, prioriteringar.

  Förklarat på ett sätt så alla förstår.

  Pedagogiskt och enkelt.

   

  // J.S. Fritzell

  Mer info
 • Stor, Större,Störst

  YouGov, 17/9-15, 27,3%!!!

  Nu är vi större än S och Mp tillsammans!

  I ljuset av den enorma flyktingström, över 1000 personer om dagen, som nu slår mot Sverige, visar dom svenska väljarna att dom inte längre tror på rådande migrationspolitik.

  Man vill se en förändring, en stramare linje i flykting och asylfrågorna.

  Vi i Sverigedemokraterna jobbar aktivt för att få till en verklig förändring på en, sedan länge, förlegad asyl och migrationspolitik.

  Och dagens undersökning visar att vår politik delas av allt fler väljare.

  Riktigt kul att se att allt fler väljer att se bort alla lögner och förtal, och i stället ser till fakta.

  Framåt, framåt. Mot nya höjder

  yougov sep 15

  ”The sky’s the limit”

  //J.S. Fritzell

  Mer info